RECEPT: Bažant na víně

1 bažant, 200 ml červeného kvalitního vína, ½ l vývaru např. kuřecí, rostlinný olej, 1 červenou cibuli, 2 větvičky rozmarýnu, 5 kuliček jalovce, 5 kuliček pepře, sůl, 3-5 lžic povidel, 1 lžíci hladké mouky na zahuštění

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme naporcované maso (na čtvrtky) a opečeme z obou stran. Podlijeme vínem, necháme zredukovat, podlijeme vývarem, osolíme, přidáme koření a dusíme doměkka. Poté vyjmeme maso, dle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, povaříme, přidáme povidla a povaříme. Omáčku přecedíme přes síto a podáváme.

Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s červenou cibulkou (na pánvi s trochou oleje a kouskem másla zpěníme cibulku, tak aby byla měkká, ale nezhnědla a přidáme rozšťouchané brambory, promícháme a prohřejeme).

Andrea Paskerová, maminciny.recepty@seznam.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

ůsdůlklsůfků